Vizualizacija na žetveno luno – Urejanje notranje pokrajine

Medtem ko uživamo v toplini jesenskih barv, se lahko za nekaj minut ustavimo in opazujemo, kako se metafora žetve zrcali v našem življenju.

 

Jesenska žetvena luna, ki je letos padla na 1. oktober in traja še danes, je nekaj posebnega. Ta luna daje vtis polnosti še nekaj dni potem, ko je že mimo, zato jo tradicionalno povezujemo z žetvijo.

Žetev je po svoji naravi povezana s srečo in obiljem; pomeni, da sta naš trud in delo poplačana. Obiramo sadove, ki smo jih pridelali čez leto in nas bodo – fizično in simbolično – nahranili. Tako se lahko mirno začnemo pripravljati na zimski umik v notranjost, v temo, k počitku; kot se zemlja potaplja v mirovanje, se tudi naša psiha počasi umirja in vrača k zemlji.

Medtem ko uživamo v poznojesenskem soncu, si vzemimo čas za razmislek o tem, kako se metafora žetve zrcali v našem življenju. Načeloma vemo, da je ravnovesje v življenju pomembno, vendar je naravno tudi dejstvo, da na naše resolucije vplivajo vsakodnevne obremenitve, delovni ritem, odrekanje …

Ta krajša in preprosta vizualizacija nam pomaga, tako da vzpodbudi našo refleksijo in kreativnost.

Svoje življenje si lahko predstavljamo kot vrt, ki ga neprestano urejamo, obdelujemo, čistimo in z njega pobiramo sadove. Opazujemo, kaj smo ustvarili, in predvsem, kako dobri vrtnarji smo. Sproti preverjamo, kaj bi bilo treba obrezati, ali kje je kakšna gredica, ki potrebuje več nege in pozornosti. Je mogoče potrebno kje kaj izruvati ali ponovno posaditi?
Mogoče smo se v zadnjem letu veliko posvečali svoji karieri, ki je sedaj obrodila toliko sadov, da ne moremo vseh obrati, jih shraniti ali porabiti. Smo se zato manj posvečali negovanju odnosov v svojem življenju? Je naša čustvena pokrajina pusta in izsušena? Mogoče smo se preveč ukvarjali s svojim psihičnim in fizičnim zdravjem in zanemarili kakšno drugo gredico v našem notranjem vrtu?
Za trenutek se potopimo v notranji mir in tišino ter opazujmo svojo duševno pokrajino. Razmislimo, kako bi lahko znova uravnovesili področja in gredice v svojem življenju. Začnemo lahko pri tistih, ki so za nas najbolj pomembni, in se nato počasi premikamo globlje v podzemlje.

Ravnovesje in mir se začneta v naši notranjosti ;)!

Želim vam prijetno jesen.

 

Vir: The four winds society